Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fältjägaren får skarp kommunal kritik

Östersunds kommun kräver beslut om lägenhetsbyggen på Stadsdel norr. I ett skarpt brev till Fältjägaren fastigheter AB påpekas att fastighetsbolaget har förbundit sig att bygga 200 lägenheter inom kasernområdet senast under detta år.

Annons

I går, måndag, skickade kommunalrådet Jens Nilsson (S) ett brev till Fältjägaren fastigheter AB som äger och förvaltar fastigheterna på Stadsdel norr.

Där poängterar han vikten av att fastighetsbolaget fullföljer det avtal som skrivits mellan kommunen och Fältjägaren som går ut på att Fältjägaren fastigheter ska bygga cirka 200 lägenheter i kasernområdet.

Ramavtalet tecknades den 24 maj 2006 där det bland annat står så här: Bolaget skall, om marknaden så medger och förutsatt att det inte uppstår förseningar som inte Bolaget råder över, senast 2010 inom Kasernområdet ha byggt ca 200 bostäder samt inom övningsområdet ha exploaterat ett 100-tal tomter för enbostadshus”.

Jens Nilsson formulerar brevet mycket skarpt: ”Kommunen är angelägen om att det förtroendefulla samarbetet med ägarna till Fältjägaren fastigheter AB kan fullföljas och utvecklas men önskar också mycket bestämt hävda ramavtalets förpliktelser om bostäder och arbetsplatser”.

Mer läsning

Annons