Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få makthavare i länet på Facebook

/
  • Foto: Henrik Evertsson

Få makthavare i länet är med i Facebook, visar det sig när LT gör en sökning. Men landshövdingen Britt Bohlin är med och stödjer en grupp som vill byta regering - tillika hennes uppdragsgivare.

Annons
Kommuncheferna i länet är inte med. Och kommunalråden lyser med sin frånvaro. Det visar sig när LT gör en sökning av vilka lokala makthavare som är med i internetbaserade nätverket Facebook.
Men precis som många andra politiker, både på lokal-, riksdags- och regeringsnivå valde länets nuvarande landshövding Britt Bohlin, när hon var aktiv socialdemokratisk politiker att gå med i Facebook.
- Jag gick med för att jag tyckte att det var ett bra sätt att sköta väljarkontakter, men även för att ha kontakt med exempelvis gamla skolvänner, säger hon.
Hon anser sig inte vara så duktig på internet, har ingen egen hemsida eller blogg och tyckte därför att Facebook verkade som ett enkelt och användarvänligt nätverk.
147 vänner har Britt skapat kontakt med på Facebook fram tills i går. Som partipolitiskt aktiv valde hon även att gå med i olika ämnesgrupper, bland annat gruppen "Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson" och "Vi måste ha en ny regering".
Den senare gruppen innebär att hon ville byta sin egen arbetsgivare. En åsikt som landshövdingen nu ångrar och beklagar.
- Samma dag som jag tillträdde som landshövding lämnade jag alla partipolitiska uppdrag. Det är otänkbart att fortsätta med det som landshövding, säger hon.
Men eftersom hon inte är en flitig användare av internet glömde hon helt enkelt bort Facebook och de grupper hon stödde där.
- Jag är jätteledsen för det och har framfört det till min uppdragsgivare, regeringen, i dag (läs i går) och jag lämnar nu också Facebook.
Samtidigt hoppas hon att regeringen förstår att det var åsikter hon stödde som politiskt aktiv innan hon fick posten som landshövding.
Nu är hon i stället mån om att skapa goda kontakter med alla partier i länet.
Föreningsfrihet har däremot landshövdingar, så sitt medlemskap hos socialdemokraterna behöver hon inte ge upp.

Mer läsning

Annons