Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

F 4-kaserner blir studentboende

Det kommer att bli tillåtet för studenter att bo i de gamla kasernerna på F 4 på Frösön. Detta trots att Boverket och andra instanser säger nej.

Annons

Det beslutade i varje fall kommunstyrelsen i Östersund i går.

– Det blev lite dramatik kring denna beslutspunkt där vi håller med Vasallen AB om att tillfälligt boende, exempelvis studenter kan bo i området, säger kommunalrådet Jens Nilsson (S). Vi anser att har det bott beväringar där så borde det kunna bo studenter där också.

Samhällsbyggnadsnämnden har i sitt yttrande sagt att med hänsyn till bullerstörningar från flygverksamheten så bör inte undervisning och studentboende förekomma inom före detta flottiljområdet.

Men Vasallen AB menar att de genom mätningar har visat att gällande gränsvärden inte överskrids, och utifrån det bör olika typer av tillfälligt boende, exempelvis internatboende, tillåtas. Då handlar det inte om varaktigt utan tillfälligt boende kopplat till utbildning. Vasallen menar att boendet riktar sig till samma åldersgrupp som tidigare bebott området under försvarsmaktens verksamhet. De menar att även undervisning på gymnasial eller eftergymnasial nivå bör tillåtas.

Mer läsning

Annons