Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät: Vilken betydelse har studentmössan?

/
  • Katarina Nilsson tar studenten från samhällsprogrammet med inriktning IT och planerar att ha en diamantmössa.– Mössan har ganska stor betydelse men det beror även på mössans pris.
  • I Wargentinsskolans lokaler sitter Diana Nordlund Jensen och Alexandra Wikander och vilar ut efter skoldagen samtidigt som mösspåtagningsbalen den 28 maj närmar sig.– Mössan är det viktigaste, säger Alexandra Wikander som har beställt ett paket där bland annat champagneglas ingår.– Mössan är det roliga, den får inte bli förstörd, säger Diana Nordlund Jensen.
  • Carin Mohage, Mikaela Axelsson och Johanna Lindqvist har fått sina studentmössor med guldöverdrag och ser fram emot att få sätta på sig dem.De är överens om att mössan är viktig i sammanhanget men tror att den kommer att hamna på hyllan när studentdagen är avklarad.– Studentmössan visar att man ska ta studenten, säger Carin Mohage.
  • Emil Söderlund och Fredrik Norberg går samhälle medietext respektive natur internationell.– Mössan är bra för att komma ihåg den här tiden när man blir gammal, säger Emil Söderlund.– Ja, den har inget värde egentligen, det är mer minnen som förknippas med mössan, kompletterar Fredrik Norberg.

Annons

Enkät: Anna Söderbom-Lundin Foto: Ulrika Andersson

Mer läsning

Annons