Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät: Vad betyder Internationella kvinnodagen för dig?

/
  • Elin Nilsson, Tandsbyn:Jag tycker att det är bra att det finns en dag då man kan hylla kvinnor men jag själv gör ingenting speciellt. Kvinnohandel är en fråga som jag tycker är viktig.
  • Jenny Jernström, Frösön:Den betyder inte så mycket för mig personligen, förutom att man kan reflektera över kvinnofrågor en del. Det är klart att det är bra att den finns men jag kommer inte göra någonting speciellt.
  • Märta Nesterud, Oviken:Jag tycker att det är en dag man ska vara rädd om. Ute i världen sker det mycket könsstympning till exempel, det tycker jag är hemskt. Klart att det händer hemskheter här i Jämtland också men när man inte drabbas av det själv tänker man inte på det.
  • Patrik Pettersson, Brunflo:Det är klart att jag uppmärksammar kvinnodagen. Min mormor har varit väldigt engagerad i kvinnokampen, så jag har det  i familjen. Jag tycker att det är viktigt att kvinnor och män får lika lön för lika arbete.
  • Tiijo Söderhielm, Östersund:Det är bra att kvinnor får en egen dag. Jag visste inte att det var just på söndag, men jag tycker att det är viktigt att kvinnor och män har samma rättigheter.

Annons

Mer läsning

Annons