Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mörk fläck på golvet avslöjade tjuven

En 48-årig man stal en plånbok på banken, allt filmades via bankens videoövervakningskameror. Mannen tog sedan ut pengar på plånboksägarens kontokort via en bankomat.

Annons

48-åringen satt bredvid en kvinna inne på en bank i Östersund. Det finns på övervakningsfilm. När kvinnan reste sig upp för att gå till bankdisken tappade hon plånboken på golvet. Plånboken syns på filmen som en mörk fläck på golvet.
48-åringen sätter sig där kvinnan satt. Han sträcker ner handen, plockar upp något från golvet, stoppar det på sig och går därifrån. Allt syns på övervakningsfilmen.
Utifrån polisundersökningen som gjorts, och videomaterialet, står det klart att mannen plockat upp kvinnans plånbok.  Samma dag, med några få minuters mellanrum, tas det ut sammanlagt 10 000 kronor från kvinnans konto, via en bankomat. Kortkoden fanns i plånboken.
Mannen döms för stöld och för bedrägeri.
48-åringen döms också för grovt rattfylleri och för fortkörning. Fängelse i en månad, för rattfylleriet, och villkorlig dom blir domen för hastighetsöverträdelsen, stölden och bedrägeriet.

Mer läsning

Annons