Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av tio länsbor är miljonärer – flest bor i Åre

En av tio länsbor är miljonärer. Flest miljonärer bor i Åre, visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

Annons

Siffrorna från SCB visar också att förmögenheten i Sverige är ojämnt fördelad över landet. I många delar av Sverige lever många miljonärer nära människor som har stora skulder, men i Jämtland är skillnaderna mellan befolkningen inte lika stor som i exempelvis stostäderna. Här är visserligen många högt skuldsatta, men rikedomarna är mer jämnt fördelade.

Ungefär en av tio länsbor är miljonärer. Det innebär inte att de har en miljon på banken utan att de skulle få minst en miljon kronor över om de säljer allt de äger, inklusive bil och bostad, och samtidigt skulle de kunna betala alla sina skulder.

Högst andel miljonärer bor i Åre, där 16 procent av invånarna skulle ha minst en miljon kvar på banken. I Strömsund har invånarna den lägsta genomsnittliga förmögenheten i länet.

Enligt SCB ökade antalet miljonärer i Sverige med 130 000 personer, mellan 2006 och 2007. Många av de som räknas till miljonärer har en villa som är högt värderade och har inte någon större glädje av att vara miljonär förrän villan säljs.

Mer läsning

Annons