Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever spökar ihop till sin klasskassa

/
  • Riktigt läskigt tyckte Betty Englund, Erica Evertsson, Moa Nylander och Emma Lund att det var att gå på spökvandring med Lars Nilsen som ledsagare.
  • Magnus Nilsson skrämde dem ordentligt med sin spökklädsel.
  • Blodet rann från kinderna på Stina Rudebjer och hon var liksom de övriga en duktig skådespelareFoto: Henrik Flygare
  • Hela familjen spökade på fritidsgården i går, Emma Jonsson med pappa Lars Nilsen och mamma Lena Jonsson.Foto: Henrik Flygare
  • Här laddar de upp inför tillställningen.

De gälla skriken hörs ljudligt från källaren i fritidsgården Lillsjögården. De kommer från skolans kulvert och tyder på en lyckad spökkväll.

Annons
I går kväll inbjöd nämligen årskurs 7 A i Storsjöskolan till en spökvandring på fritidsgården.
Förberedelserna har pågått under 2-3 veckor, allt för att få till så läskiga spökkläder som möjligt, för att inte tala om ljuseffekterna.
Presenningar har gjorts till gångar, det hänger spindelnät i dörröppningarna och det är kolsvart förutom en liten ficklampa som Lars Nilsen, pappa till en av eleverna, lyser med då han visar besökarna runt.
Effektfullt lyser spökena själva upp sina läskiga ansikten eller också sätter Lars Nilsen sin ficklampa direkt på något riktigt otäckt.
Runt 60 besökare kom i går kväll till en fritidsgård som pyntats för att ge en mystisk stämning.
10 kronor kostade kalaset.
- Det är en kul grej även om vi inte får in så mycket pengar, säger Emma Jonsson, elev i klass 7 A. Spökvandringar har varit tradition här under många år, men förra året var det uppehåll.
Så var det dags för ytterligare en lite grupp på fyra tjejer att gå vandringen. Små grupper ger den största effekten och kön utanför källardörren var lång.
Så kom skriken och ropen "Jag ångrar mig".
Betty Englund, Erica Evertsson, Moa Nylander och Emma Lundh från klass 7 C på Storsjöskolan skrek sig minst sagt hesa under vandringen.

Mer läsning

Annons