Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever i protest mot att favoritlärare fått sluta

/
  • Diana Flatmo tycker att skolan borde se till elevernas bästa och inte bara gå på lärarens formella behörighet.Foto: Ulrika Andersson
  • Emelie Moe, Diana Flatmo, Lise Wikström, Carolina Moberg och Andreas Törnberg är några av de elever som är besvikna för att deras favoritlärare tvingats sluta och för att skolledningen inte tar situationen på allvar.
 Foto: Ulrika Andersson

Flera av eleverna i klass HP08B på Wargentinsskolan är upprörda. Deras favorit-lärare har fått sluta och eleverna tycker inte att rektorn tar deras missnöje på allvar.

Annons

Strax innan jullovet fick eleverna i en av handels- och administrationsprogrammets klasser på Wargentinsskolan beskedet att deras favoritlärare och mentor skulle tvingas sluta sin anställning. Anledningen var att skolledningen inte ansåg att läraren hade den rätta behörigheten för jobbet. Men flera elever i klassen tycker helt annorlunda.

– 

En anledning till att flera av eleverna i klassen reagerar så starkt är att de tycker att den ansvarige rektorn inte tar deras missnöje på allvar. Efter ett klassmöte förra veckan så känner de sig helt överkörda.

– Det känns meningslöst att säga vad vi tycker. De lyssnar inte på oss, säger Diana Flatmo och får medhåll av flera klasskamrater.

De upprörda eleverna anser att rektorn borde se till vilka resultat läraren haft med klassen och inte stirra sig blind på den formella lärarbehörigheten. Som läget är nu har flera har tappat motivationen att gå till skolan.

Hur många går på lektionerna nu?

Många vill inte ens vara i skolan, säger Lise Wikström.

Inger Höglund är ansvarig rektor för handels- och administrationsprogrammet. Hon säger att den förra läraren bara hade ett vikariat under höstterminen och att skolan under en längre tid har sökt en behörig lärare.

– När vi annonserade ut den här tjänsten igen så fick vi ett svar från en lärare som hade den formella behörigheten och pedagogisk högskoleutbildning som vi då anställde.

Inger Höglund tycker att eleverna överdriver problemet. Hon tror att det bara är några få elever i klassen som inte gillar situationen.

– Jag tycker definitivt att de överreagerar och de har ju inte gett den nya läraren en chans ännu. Det är helt okej att säga vad man tycker men alla kan inte få som de vill.

Mer läsning

Annons