Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever hämtade cirkusinspiration

/
  • Lite av uppochnervända världen blev det för Lina Grenholm och andra elever på Mimergårdens särskola vid besöket hos vinterakrobateleverna.
  • Elever i åldrarna 11-17 år fick möjlighet att testa akrobatik under ordnade former. Här är det David Banck som flyger i luften.
  • Filip Brovinger trivdes på med att balansera på linan och andades ut när han kom till plattan och fick applåder efteråt.

Inför sin egen cirkusföreställning hämtade elever på Mimergårdens särskola inspiration från eleverna på vinterakrobatprogrammet i går.

Annons

Sista lördagen i maj visar särskoleeleverna sin föreställning i samband med Mimerdagen i Torvalla.

I går fick de testa studsmattor och prova att gå på lina.

– Jättekul, tyckte Filip Brovinger som agerar trollkarl på Mimergårdens föreställning.

– Bra, sammanfattade Simon Banck sedan han provhoppat en av studsmattorna.

För eleverna på Mimergården innebar besöket hos vinterakrobateleverna kontakt med aktiviteter som de annars inte är i närheten av.

– De kan lära sig mera av att konkret uppleva det här själva, säger Susanne Svensson på Mimergården.

– Vi har fått kulturpengar för skolprojektet ”en skapande skola” och genom det har vi kunnat göra så mycket mer i form av upplevelser för eleverna.

Gårdagens besök var ett led i att låta särskoleeleverna ta del av fler upplevelser.

– Vi har cirkustema hela terminen och clownen Manne har varit på besök. Framöver ska vi se Joe Labero i samband med hans föreställning i Östersund, konstaterar Micke Svensson från Mimergården som assisterade under ”prova på dagen”.

Eleverna på treåriga vinterakrobatprogrammet tränar trampolin, jonglering och andra cirkusdiscipliner under sommarhalvåret.

– Vi slår ett slag för motorisk träning, det har man nytta av på vintern, säger läraren Daniel Wennerberg som själv är utbildad artist.

– Våra elever arbetar även inom det pedagogiska planet och med jämna mellanrum får vi besök eftersom folk är nyfikna på vad vi gör.

Mer läsning

Annons