Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev slog lärare och hotade med stavar

Högstadieeleven slog läraren på armen och hotade att sticka en skidstav i läraren. Nu är händelsen anmäld till Arbetsmiljöverket.

Annons

Det var för två veckor sedan som en högstadieelev på en skola i Östersunds kommun av okänd anledning gav sig på en kvinnlig lärare i samband med en aktivitetsdag utomhus.

Enligt en så kallad incidentsrapport till Arbetsmiljöverket ska eleven först ha slagit läraren två gånger på överarmen med knuten näve och sedan måttat slag mot huvudet med sin ryggsäck. Läraren klarade sig från att träffas genom att ducka.

Sedan ryckte eleven till sig en skidstav som han påpekade att han skulle ”stoppa rakt i” henne samtidigt som han visade med staven hur han skulle göra.

En kamrat till den hotfulla eleven hjälpte sedan att hota och vifta med stavarna mot läraren och när läraren väl fick tag på en stav, ryckte eleverna med gemensamma krafter ta tillbaka den med våld.

I det läget dyker hjälp upp och intermezzot avbryts.

Händelsen har nu anmälts till Arbetsmiljöverket som vill ta del av den fortsatta utredning som skolan är skyldig att göra enligt lag.

Mer läsning

Annons