Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Efter 23:e inbrottet är man mest trött”

/
  • Med den här hyrbilen körde Peter Water och hans kollega till Tierp i går för att hämta den stulna skåpbilen. En man i Tierp ringde sedan han noterat att två personer hade fått slut på bränsle utanför mannens bostad och försvunnit. På skåpbilen fanns telefonnumret.
  • På måndagsmorgonen stod det klart att ännu ett inbrott inträffat i Peter Waters företag i Torvalla där någon tog sig in genom fönstret i bakgrunden och stal företagets skåpbil.Foto: Håkan Luthman

Inbrotten avlöser varandra hos Sebå Service AB som har lokaler på Kolarevägen i Torvalla.

Annons

Någon gång från fredag kväll till i söndags tog sig en eller flera personer in i lokalerna genom att krossa ett fönster på baksidan av byggnaden.

– Det här är 23:e inbrottet sedan vi flyttade hit i mars 1991, säger Peter Water.

– Jag minns att jag upplevde det lite chockartat först men nu är man mest bara trött på att det upprepas.

I lokalerna hittade gärningsmännen nyklar till en skåpbil som Peter och hans kollega använder i samband med renovering och byggnation av skorstenar och kaminer.

Skåpbilen stals under inbrottet och när LT besöker företaget har information framkommit om att skåpbilen påträffats i Tierp.

– Vi har hyrt en bil och ska åka ner för att hämta den. I skåpbilen fanns även en kamin och det är första gången en sådan stjäls härifrån, säger Peter Water.

– Största kostnaden är att tappa arbetsdagar på grund av sånt här. I bilen fanns även våra verktyg så vi har inte kunnat göra någonting.

När stölden upptäcktes på måndagsmorgonen kontaktades polisen, men därifrån fick man beskedet att det inte fanns tid att skicka någon patrull.

– Jag hämtade själv polisen. Det pågick en blåskontroll härintill och jag sa till några poliser där att inbrottet behövde undersökas, säger Peter Water som förtydligar att vid tidigare inbrott så har polisen kommit när han ringt.

Har något av de 23 inbrotten klarats upp?

– En gång tog dom en kille på gågatan med en fax eller telefon härifrån, säger Peter Water.

Inbrotten har ofta skett via något fönster. Galler har satts upp i vissa fönster och det kan bli aktuellt att montera in fler galler.

– Genom åren har vi betalat en bra bit över 100 000 kronor i självrisker och en del inbrott har inte nått upp till beloppet för självrisken så där har vi själva fått stå för kostnaden själva, konstaterar Peter Water.

Mer läsning

Annons