Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-huset på Västervik byggs om för dagverksamhet

En av byggnaderna på Västervik, Frösön, ska byggas om och bli dagverksamhet, kontor, och lägenheter för anhörigavlösning. Det är ännu inte klart hur mycket pengar Östersunds kommun satsar på ombyggnaden.

Annons

För närvarande finns dagverksamhet på Jonsagården, Karlslund. Men kommunen har ett föreläggande om att lokalerna inte är anpassade för rörelsehindrade. När Västervik byggs om kommer dagverksamheten att flytta dit och i samband med det ska de också kunna ta emot rörelsehindrade.

Det är E-huset på Västervik som omfattas av ombyggnaden.

Det nedre planet är tänkt för dagverksamheten och kök. För närvarande har kommunen cirka 14 dagplatser, tanken är att de ska utökas till mellan 18 och 20 platser.

– Det är en viktig verksamhet och det är just nu kö till dagverksamheten, säger Kerstin Eklund, handläggare på vård- och omsorgsstaben. Steg två är att titta på utemiljön, men dit har vi inte kommit ännu, forsätter Kerstin Eklund.

Plan två i byggnaden ska byggas om till tolv lägenheter för anhörigavlösning och växelvård. Den verksamheten håller i dag till på Solliden Eriksberg, men där planeras en förskola med sex avdelningar, som LT tidigare skrivit.

Det finns ännu ingen prislapp satt på ombyggnationerna. Projekteringen pågår just nu.

– Tidplanen vi har är att projekteringen ska vara klar i november. Därefter blir det anbud och i december räknar vi med att ha klart med entreprenör. Byggstart räknar vi med till januari-februari, säger Kerstin Eklund.

Inflyttningen är planerad till hösten 2010. Seniorboendet och det särskilda boendet som finns på Västervik i dag kommer att bli kvar. Det finns ännu inget beslut om vad som kommer att hända med Jonsagården, Karlslund.

Mer läsning

Annons