Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drinkblandare gjorde upp

/
  • Mikael Ternqvist vann överlägset på Restaurang Plaza i Östersund och går därmed vidare till finalen i på Grand Hotell i Stockholm. En tävling där han kom tvåa förra året.
  • Ludvig Eriksson, Hotell Knaust  i Sundsvall direktkvalificerade sig till finalen i Stockholm genom att jonglera med drinken vilket kallas flair i de här sammanhangen.
  • Martin Brodin från Restaurang Plaza och Emil Åräng från O`Learys i Umeå satsade friskt och det blev ganska nervigt en stund inför åskådarnas blickar.
  • Marika Sandberg i juryn synar Mikael Ternqvists vinnande drink till vänster på bilden och en av konkurrenternas.
  • Från vänster: Henrik Thalinsson, Madeleine Karlsson, Anders Anderson som uppfunnit ”Ragnardrinken” och Marika Sandberg utgjorde jury i tävlingen.

Sju drinkblandare gjorde upp i regionfinalen av Årets Bartender i Östersund i går kväll. Vann gjorde Mikael Ternqvist som har hunnit skaffat sig en hel del meriter i den här konsten genom åren.

Annons

Det var 14:e gången Micke deltog. Den här gången var det med drinken ”60 Years” som med skimrande röd färg smakade lika gott som den såg ut, ansåg juryn. Nu väntar finaltävlingen i Stockholm.

Men det är mer än enbart smaken som bedöms i de här sammanhangen. Domarnas poängbedömning utgår från hur deltagarna hanterar is, glas, redskap samt kroppsspråk och om utstrålningen visar ifall man tror på sig själv eller ger intryck av att vilja gömma sig bakom glasen.

Varje deltagare gjorde fem drinkar av samma sort, enligt egna kompositioner. Innan deltagarna intog scenen fick de en kvart på sig att skära upp frukt och annat som används i dekorativa syften.

Mikael Ternqvist krånglade inte till det utan använde enkla saker som lime, limespiral, jordgubbar och mynta till sin drink.

Martin Brodin satsade på passionsfrukt, druvor och citronmeliss till garnering.

Det är en sak att göra det här i baren inför en stimmig krogpublik, och en annan när det gäller att göra intryck på en kräsen jury.

– Det som är mest nervöst är att glömma något när man visar sig för publiken från scenen, säger Martin Brodin.

Hans farhågor besannades också under tävlingen då han råkade slå ut ett glas uppe på scenen.

Även andraplatsen gick vidare till finalen och den belades av Henrik Hjalmarsson från Invito i Sundsvall.

Mer läsning

Annons