Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningsmugglare dömda till fängelse

Tingsrätten dömer den 24-årige man som styrt smuggling av dopingpreparat från fängelset till ytterligare två års fängelse.

Annons

Han avtjänar redan två långa fängelsestraff för grovt narkotikabrott och dråpförsök. Nu döms han för grov smuggling och försök till grovt dopingbrott.
Uppgifter från två medåtalade under rättegången i veckan blev besvärande för 24-åringen som själv förnekade alltsammans.
De medåtalade är en 28-åring och en 29-åring som uppgav att de instruerades via telefon av 24-åringen om vad de skulle göra när paket från Kina kom till 29-åringens bostad.
Han gick med på att upplåta adressen som en gentjänst för en skuld till 24-åringen och paketerade om ett av paketen. När det andra paketet anlände blev även 28-åringen inkopplad för att ta hand om det paketet, men då hade tullen fått upp ögonen för vad som pågick.
Varken 29-åringen eller 28-åringen sade sig känna till paketens innehåll och ställde heller inga frågor om det till 24-åringen, sa de under rättegången.
Båda döms till ett och ett halvt års fängelse var för sin inblandning sedan tingsrätten kommit fram till att de i samförstånd och tillsammans med 24-åringen deltagit i dopingsmugglingen.
28-åringen får sitt fängelsestraff omvandlat till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan eftersom han redan står under kontraktsvård.

Mer läsning

Annons