Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för våldtäkt på inneboende

Vid flera tillfällen förgrep en 52-årig man sig sexuellt på en inneboende man.
Östersunds tingsrätt dömer mannen till ett år och tre månaders fängelse för våldtäkt, sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

Annons

52-åringen döms även att betala 90 000 kronor i skadestånd till mannen som utsatts för övergreppen.
52-åringen var bosatt i en ort i Jämtland och fick kännedom om att en man saknade lägenhet och erbjöd under hösten 2007 honom ett rum i sin lägenhet. Erbjudandet accepterades och de båda männen festade ofta rejält tillsammans.
Vid flera tillfällen vaknade den inneboende av att hans värd befann sig i hans säng och gjorde sexuella närmanden. Den inneboende motade varje gång bort 52-åringen.
Övergreppen tog slut i september 2008 då 52-åringen vräktes från lägenheten och då blev hans inneboende åter utan husrum.
Tingsrätten konstaterar i sin dom att 52-åringen varit förtjust i sin inneboende och velat ha en relation med honom, medan den andre mannen endast sett sig som inneboende och att han stannat kvar trots det som skett eftersom han saknat annat boende.
52-åringen är tidigare dömd för liknande sexuella handlingar.
Tingsrätten konstaterar att en del av övergreppen är att jämställa med samlag och att det skett då den inneboende var berusad och sovande och befann sig i ett hjälplöst tillstånd. Därför dömdes 52-åringen för våldtäkt. Vid andra tillfällen gjorde sig mannen skyldig till övergrepp som rubricerades som sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

Mer läsning

Annons