Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dollarstore öppnar i Östersund

/
  • Här, i före detta Matpriatens lokaler på Bangårdsgatan, ska Dollarstore öppna. Foto: Henrik Flygare

Lågprisbutiken Dollarstore slår upp portarna i Matpiratens gamla lokaler på Bangårdsgatan i Östersund.

Och fler butiker är på gång. Krokomsporten är fortfarande högintressant.

Annons

Dollarstores vd, Peter Ahlberg, hade de första inledande samtalen med fastighetsbolaget Storsjöförvaltning strax före jul.

På måndagen stod det klart att kontrakt kommer att skrivas för inflyttning i Matpiratens gamla lokaler med stor öppningspremiär redan i juni.

Innan dess ska de 2400 kvadratmeter stora lokalerna rustas upp. Nytt golv kommer bland annat att läggas.

– Det känns bra, säger Peter Ahlberg.

– Men den eviga frågan bland jämtarna är om inte Dollar ligger för tätt?

Ja, ligger inte butikerna för tätt?

– Hur ska jag veta det när jag inte har provat?

I dag finns det Dollarstorebutiker på 20 orter i landet – från Gällivare i Norr till Ludvika i söder. Länet kommer, med sommarens etablering i Östersund, ha fyra butiker.

Finns det en risk att dina egna butiker konkurrerar med varandra?

– Jag ser det som att vi lånar av varandra. Butikerna lånar ut kläder till varandra precis som syskon gör. Sedan öppnar vi också för att stänga ute konkurrenter. Det är ingen nyhet. Så gör H&M, McDonalds och många andra butiker också.

En av Dollarstores hårdaste konkurrenter är Ö&B som också kommer att strida om kunderna bara några hundra meter bort på Bangårdsgatan.

– Alla har ju sin nisch; Rusta, Jula och Jysk. Men de vi är mest lika är väl Ö&B.

Nästa steg i etableringsprocessen kan bli Krokom. LT berättade redan för en månad sedan att Dollarstore har planer på att öppna en butik i Krokomsporten.

– För oss är det intressant, men jag kan inte svara för kommunens del. Vi var rörande överens om att det ska till en etablering och ett nytt köpcentrum. Men det är kommunen som har det där nu.

Hur menar du då?

– Det är väl detaljhandelsplaner som ska ändras. Jag vet att kommunen vill ha dit en stor mataktör och jag vet också att intresset finns.

Samtidigt har Peter Ahlberg skrinlagt planerna på att öppna en butik i Lillänge.

– Jag var i kontakt med Östersunds kommuns näringslivsavdelning för par år sen. Jag ville ha parkeringen mitt emot Elgiganten, men då fick jag veta att det kunde jag glömma. Sen fick jag dessutom veta att det var en aktör som hade option på den marken.

Mer läsning

Annons