Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DNA kan fälla våldtäktsman

Polisen avvaktar resultaten av den tekniska undersökningen efter våldtäkten i Badhusparken i slutet på maj.

Annons

– Det är DNA vi söker efter och vi väntar på resultaten från Statens kriminaltekniska laboratorium, säger Per Thelin vid Östersundspolisen där arbetet med utredningen fortsätter.

Hur utredningen ska bedrivas framöver avvaktar man med tills analyser finns på bordet, som svar på de prover polisen skickat iväg för teknisk undersökning.

Uppgifterna från brottsplatsen i Badhusparken bygger på den utsatta kvinnans redogörelser om vad som hände natten mellan onsdagen 27 maj och torsdagen 28 maj.

– Det är inte på det viset att någon som sett något hört av sig. Det har tillkommit uppgifter runtomkring i utredningen men inte från själva brottsplatsen, säger Per Thelin.

Den man i 30-årsåldern som i inledningsskedet misstänktes för att ligga bakom brottet är numera avförd från utredningen. Polisen har också fått en anmälan om våldtäkt som ska ha inträffat i början av juni, sedan en kvinna bjudit hem en man hon känner till och blivit utsatt inomhus. Vissa frågetecken kring omständigheterna ska synas närmare.

– Vi ska höra mannen och kvinnan och sedan bestämma vilken inriktning den utredningen får, säger Per Thelin.

Mer läsning

Annons