Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disco gav pengar till Haiti

/
  • 4750 kronor till Haiti blev resultatet av det välgörenhetsdisco Christian Fahlén, Viktor Andersson och Gustav Eriksson ordnade på Gamla tingshuset förra fredagen.   Foto: Ulrika Andersson
  • Gustav Eriksson.

Det stora engagemanget för de jordbävningsdrabbade på Haiti håller i sig. Ett exempel är tre NEU-elever som ordnat välgörenhetsdisco.

Annons

Förra fredagen ordnade Victor Andersson, Gustav Eriksson och Christian Fahlén ett disco till förmån för Haiti. De höll till på Gamla tingshuset i Östersund och det kom 142 betalande gäster som tillsammans bidrog med 4 750 kronor att skicka till de jordbävningsdrabbade på Haiti.

– Det enda som inte var bra var att brandlarmet gick, men alla stod utanför och väntade tills brandkåren var klar och sedan gick de in igen så alla var peppade, säger Victor Andersson.

Victor Andersson, Gustav Eriksson och Christian Fahlén fick i uppgift inom sin utbildning andra året på NEU-programmet på Wargentinsskolan att genomföra ett projekt och det var det som mynnade ut i välgörenhetsdiscot.

– Vi tycker att vi lyckades ganska bra, vi jobbade bara med det i två veckor innan, så vi är nöjda, säger Gustav Eriksson.

Jobbet bestod av att hyra lokal, fixa vakt, ordna med ljus och ljud samt att hitta sponsorer.

– Totalt fick vi in 10 000 kronor, men då hade vi ju utgifter också så det blev 4 750 kronor till Haiti, säger Gustav Eriksson.

Vilken organisation som pengarna ska skickas till har de inte riktigt bestämt.

– Det blir nog Läkare utan gränser, säger Christian Fahlén. Vi håller på att kolla upp nu så att det blir några som är pålitliga och så att pengarna kommer fram.

Mer läsning

Annons