Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är inte genomtänkt"

/

Miljö- och samhällsnämnden tar under onsdagen beslut om en ny detaljplan för betongstationen i Lillänge. Lennart Ledin (FP) är kritisk till planerna.

– Det här är inte genomtänkt, säger han.

Annons

LT har tidigare skrivit om den danska TK Developments planer på betongstationen i Lillänge. Den politiska oppositionen har flera gånger framfört kritik mot planerna. Lennart Ledin, ledamot i Miljö- och samhällsnämnden, tycker att det saknas ett ordentligt helhetsgrepp kring Odenskog och Lillänge.

– Det är ett antal saker, dels är det storleken och vad det innebär för handeln både i stadskärnan och runtomkring. Trafiksituationen är bekymmersam redan i dag. Att riva en fungerande förskola och bygga en ny för 30 miljoner låter tveksamt tycker jag när det gäller användning av skattebetalarnas pengar. Det finns kanske också anledning att se över handelspolicyn som vi har, säger han.

Lennart Ledin tycker att det behövs något nytt vid infarten till Östersund, men är inte säker på att majoritetens lösning är den bästa.

– Att bli av med betongstationen som det första man möter när man kommer till Östersund, det tror jag att alla är intresserade av, men det får inte ske till vilket pris som helst. En fyrkantig köplada vet jag inte om det är så mycket mer estetiskt tilltalande. Det här är väl ett sätt för majoriteten att visa handlingskraft för att nå tillväxtmålet, men jag tycker att man måste göra det på ett mer genomtänkt sätt.

Mer läsning

Annons