Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstrerade mot Irans regim

/
  • Med hjälp av plakat och bilder ville en grupp demonstranter informera om den pågående situationen i Iran.

Ett drygt tjugotal personer samlades på Stjärntorget i Östersund på torsdagen för att demonstrera mot den sittande regimen i Iran.
- Vi protesterar mot det omfattande valfusket som har skett i samband med det iranska valet, säger Saeid Rezaei.

Annons

Efter förra veckans val i Iran har omfattande protester inom landet lett till att en rad demonstranter dödats och ledande oppositionspolitiker fängslats. Även utanför landet har missnöjesyttringarna mot att den hårdföre Mahmoud Ahmadinejad uppges ha vunnit valet vuxit.
I Östersund hade i dag en grupp människor samlats för att visa sitt stöd för de stora mängder demonstranter som rör sig på gatorna i Iran.
Deltagarna bar plakat med texter som "Where is my vote?" och "Sluta döda" och ville med hjälp av flygblad och bilder informera invånarna i Östersund om den pågående situationen i landet.
- Vi måste protestera mot det förtryck och valfusk som pågår i Iran, säger Saeid Rezaei, en av de som samlats på Stjärntorget.
- Många av oss som befinner sig här har släktingar och bekanta som finns kvar i Iran. Flera av dessa befinner sig på universiteten i Teheran, Isfahan och andra städer, fortsätter han.
- Givetvis är vi oroliga och upprörda och vill informera folk om vad det är som händer där.
Demonstrationsgruppen bestod huvudsakligen av exil-iranier och medlemmar från olika kulturföreningar i Jämtland. Även SSU fanns representerat under demonstrationen.

Mer läsning

Annons