Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltidsbokslutet blir avgörande för landstingsdirektörens framtid

/
  • Förtroendet för landstingsdirektören Karin Strandberg Nöjd minskar.Foto: Ulrika Andersson

Snaran dras åt vad gäller förtroendet för landstingsdirektören Karin Strandberg Nöjd.

– Deltidsbokslutet i april blir avgörande, då måste det finnas tydliga resultat att utvecklingen har vänt.

Annons

Annars kommer den borgerliga alliansen inom landstinget att ställa krav på landstingsdirektörens avgång.

Det säger landstingsrådet Marianne Larm Svensson (C) som menar att landstingets situation är en kris för den politiska ledningen och verksamhetsledningen.

– Landstingsdirektören har sagt att omställningsarbetet är ett högprestigeprojekt och klarar hon inte av att ro det i land måste det få konsekvenser. Frågan är bara var gränsen tidsmässigt går, hur många chanser hon kan få.

Marianne Larm Svensson menar att när man ska göra ett omställningsarbete som kräver en krismedvetenhet kan man inte ropa ”vargen kommer” hur många gånger som helst.

– I höstas hade vi delårsbokslutet som pekade på att det hade inte hänt något med att minska antalet anställda och antalet arbetade timmar. Jag försökte få det bokslutet återremitterat för att få ett grepp om vad som pågick, det ville de inte gå med på.

– Nu hoppas jag verkligen att de inte sitter och klurar på att höja skatten för att rädda situationen ännu en gång. Det ryktas om det i korridoren i varje fall.

– Det kom siffror förra veckan hur det gått i boksluten för övriga landsting, säger hon. Här försöker de måla upp att det är en kris i hela landstingssverige, men det stämmer inte. Det är fem landsting som går back.

Mer läsning

Annons