Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill parkera gratis på sjukhuset

Bröstcancerföreningen ställer krav på fri parkering för cellgiftspatienter vid Östersunds sjukhus.

Annons
– Att vara fast i en behandling och se att parkeringstiden är slut är frustrerande och blir dyrbart när patienterna får parkeringsböter.
Det skriver cancerföreningens ordförande Margareta Normalm och vice ordföranden Artrid Ward i ett medborgarförslag till sjukhusdirektör Karin Strandberg Nöjd.
Det är främst problemet med parkeringar för patienter som behandlas med cytostatika, de vill hjälpa. Tiden för behandlingar kan variera eftersom patienten måste vänta på provsvar innan behandlingen kan börja. Behandlingen tar många timmar, ingen vet hur länge eftersom det är olika för varje gång.
Margareta Normalm och Astrid Ward skriver att man inom sjukhusområdet visserligen kan bestrida böterna, men det går inte på parkeringarna i närheten där de tvingas parkera när det är fullt på sjukhuset.
"Att ha tillgång till fri parkering på sjukhuset med omnejd under behandlingsdagarna borde vara en rättighet. Det skulle underlätta mycket för dessa patienter som har det jobbigt med tuffa behandlingar", skriver de.
De pekar även på att systemet redan finns för blodgivare och borde kunna genomföras på samma sätt för cancerpatienterna.

Mer läsning

Annons