Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tror på Bangårdsgatan – trots andras flyttplaner

/
  • ”Vi har satsat rejält och känner ingen oro över att det finns verksamheter som försvinner. Vi har en bra genomströmning hela tiden, säger AnnaKarin Lindholm på möbelbutiken Kool. Foto: Ulrika Andersson
  • Två matvarubutiker och en byggvarujätte mindre på Bangårdsgatan betyder inte att näringsidkarna känner av en ödesmättad stämning.
  • ”Jag tror inte att GP:s flytt till Odenskog betyder att Bangårdsgatan är på väg att dö ut som handelsområde. Som jag ser det är det en bra skjuts här”, säger Gunnar Jansryd på Ryds glas.

Först försvann Matpiraten. Sen orkade inte Hemköp hålla ställningarna på Bangårdsgatan och fick klappa igen. Och nu ska byggvaruföretaget Gärdin och Persson flytta från området. Men det råder ingen oro bland de företag som finns kvar.

Annons

– Vi skulle inte satsa om vi inte trodde på Bangårdsgatan.

Det säger Gunnar Jansryd på Ryds glas som tillsammans med Nordins el och Däckshopen planerar att bygga en gemensam fastighet bara ett stenkast från den byggnad som de disponerar i dag.

– Jag tror inte att GP:s flytt till Odenskog betyder att Bangårdsgatan är på väg att dö ut som handelsområde. Som jag ser det är det en bra skjuts här.

Samtidigt hade Ryds glas planer på att söka sig från området. De letade efter nya lokaler i Odenskog, men ändrade sig.

– Vi var också på väg att flytta till dit men insåg att det var här vi ville vara.

Att tre verksamheter på kort tid försvinner från Bangårdsgatan är bara en tillfällig svacka, anser Björn Jacobsson, vd på Gärdin och Persson.

– Bangårdsgatan är ett starkt handelsområde med ett mycket attraktivt konsumentläge. Jag tror på de mindre serviceföretagen och redan nu finns det ju några som kommer att bygga ut, säger han.

Möbelbutiken Kool tog i november över och flyttade in i Överskottbolagets gamla lokaler som sedan tidigare flyttat närmare Granngården och Willys.

– Vi känner ingen oro över att det finns verksamheter som försvinner. Vi har en bra genomströmning hela tiden, säger AnnaKarin Lindholm som äger Koolbutiken tillsammans med maken Anders.

Mer läsning

Annons