Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”De ska få träffas när de vill”

/
  • Rune Evertsson, 88 år har varit gift med sin Ingegärd, 86, i snart 45 år. De trodde att skulle få bo ihop även när de kom till äldreboendet Frösö strand, men så blev det inte.Nu sitter de ensamma på varsin våning.
  • – Min lilla gubbe, tänk vad jag har saknat dig, säger Ingegärd till Rune och kramar om honom.
  • – Jag känner ingen här på avdelningen och det blir långa dagar utan min gubbe. Så här vill jag inte ha det, säger Ingegärd Evertsson.
  • Det blev ett tårfyllt möte mellan Rune och Ingegärd när de äntligen fick träffas efter att varit från varandra en vecka. Foto: Jan Andersson

Biträdande enhetschefen på Frösö strand kommenterar fallet med Rune och Ingegärd Evertsson, som inte får bo tillsammans på äldreboendet.

– Jag lovar att paret ska få träffa varandra så ofta de vill, säger Mona Andersson.

Annons

– Jag kan inte kommentera enskilda ärenden men så mycket kan jag säga att det här paret kommer att få bo i samma våning så fort vi har fått en ledig lägenhet om parets gode man så önskar, säger biträdande enhetschefen på Frösö strand.

• Men Rune och Ingegärd ville ju helst bo i samma lägenhet.

– Några sådana lägenheter finns inte inom Östersunds kommun, utan alla har ett enskilt boende hos oss och alla andra äldreboenden. Men jag vet att det planeras för parboende i framtiden. Jag tycker att om paret kommer till samma våning är det den ultimata lösningen.

• Varför får Rune och Ingegärd inte träffas varje dag?

– Vi har haft vinterkräksjuka på äldreboendet vilket har inneburit att vi inte går mellan våningarna. Men jag lovar att i framtiden ska de få träffa varandra så ofta de vill. Även innan vinterkräksjukan bröt ut fick de träffas, säger Mona Andersson.

Mer läsning

Annons