Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska få jämtländska företag att kommunicera

/
  • ”Många tror kanske att PR-byråer hör hemma på Stureplan”, säger Helena Engberg, som nu ska få de jämtländska företagen att kommunicera mera.
  • Marlene Ström och Helena Engberg driver nystartade PR-byrån Trampolin. ”Det är en enorm utmaning. Självklart undrar man hur det ska gå. Men man måste lägga undan känslorna av rädsla”, säger Marlene Ström. Foto: Ulrika Andersson

Nystartade PR-byrån Trampolin ska lära jämtländska företag att kommunicera. Men man tänker göra det utan flashig Stureplansimage.

Annons

Marlene Ström börjar med att berätta att om hur hon och Helena Engberg tidigare jobbade på en annan PR-byrå.

– Men så kom vi på att vi ville köra eget.

När var det?

– Vi startade i januari. Det är en enorm utmaning. Självklart undrar man hur det ska gå. Men man måste lägga undan känslorna av rädsla, säger Marlene Ström.

– Det här har vi drömt om länge, säger Helena Engberg.

Nu när ni har er flashiga PR-byrå...

– Fast den är ju inte flashig, säger Marlene Ström.

– Jag känner att det är lite grann det vi vill komma ifrån. Många tror kanske att PR-byråer inte är något för dem. Att PR-byråer hör hemma på Stureplan. Man känner sig kanske inte ”hemma”. Där har vi något att erbjuda, säger Helena Engberg.

...så vad är det ni gör?

– Många vet inte vad PR handlar om. PR handlar om publika relationer. Man måste skapa relationer med alla. Väldigt många företag tycker att det är svårt. Många tycker att det är svårt att få folk att komma på träffar och sånt, säger Marlene Ström.

– Det kan vara ett företag som inte har en informationschef. Då kan vi gå in och fungera som bollplank och hjälpa till med kommunikationen, säger Helena Engberg.

– Just nu har vi två uppdrag där vi fungerar som bollplank, säger Marlene Ström.

Guldgalan då. Ni är med där också. Hur då?

– Vi är projektledare för hela galan. Vi ser till att det säljs biljetter, ordnar sponsorträffar och ser till att allt fungerar. Sedan producerar Storsjöyran själva kvällen med artister och allt sånt.

Mer läsning

Annons