Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kämpar för sin fabrik

/
  • I stort sett samtliga  100 anställda gick i fackeltåget från fabriken till bygdegården när en kraftsamling mot fabriksnedläggningen i Tandsbyn manifesterades i går kväll. Efter fackeltåget hölls stormöte i bygdegården med lokalpolitiker och fackliga företrädare.
  • Sylvia Simma och de andra fabriksanställda på Husqvarna i Tandsbyn ställde upp i fackeltåget.

Förhoppningarna om att kunna rädda Husqvarnafabriken genom en bred lokal kraftsamling manifesterades i Tandsbyn i kväll.

Annons

I stort sett samtliga 100 anställda gick i fackeltåget från fabriksområdet till bygdegården i Tandsbyn, där det blev möte med lokalpolitiker och fackliga företrädare.

– Ingen kan säga att Husqvarnafabriken i Tandsbyn är en icke effektiv anläggning och det är ett viktigt argument för att behålla den, sa IF Metalls ordförande Stefan Löfven, en av de inbjudna.

Frågan hur mycket mer vinst man kan ut genom att flytta produktionen till större enheter och låglöneländer återkom under mötet.

Kampviljan glödde från facklorna ända in i bygdegården.

– Vi ska ge dem en match och håll i kampviljan som finns i Tandsbyn. Husqvarnafabriken ska ha en rejäl chans och här finns samma kampanda som i Trollhättan, konstaterade IF Metalls ordförande Stefan Löfven.

Från de anställdas sida vill man att Husqvarnas vd Magnus Yngen ska besöka fabriken och får en bild av verksamheten innan beslut fattas. Han har aldrig varit där.

Men Östersunds kommunalråd AnnSofie Andersson gav besked om att landshövding Britt Bohlin under onsdagen fick besked om att Magnus Yngen inte kan komma, med hänvisning till andra chefer istället.

 

 

Mer läsning

Annons