Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev årets serviceperson och företag

/
  • ”Man blir rörd, jätteglad och chockad”, säger årets serviceperson i länet, Jeanette Granquist, som är flyktingsamordnare  i Bräcke kommun.    Foto: Ulrika Andersson
  • Årets serviceföretag i länet: Pressbyrån i centralstationen i Östersund. Från vänster: Royne Ellingsson, Christina Ellingsson, Niklas Holmberg och Josefine Ellingsson.

Läs vidare så får du se vilka de är.

Artikeln uppdaterad.

Annons

Det var landshövdingen Britt Bohlin som vid lunchtiden på fredagen delade ut priserna, Guldstjärnan, till länets serviceföretag och länets serviceperson i samband med en tillställning på länsresidenset i Östersund.

Bakom priset står föreningen Fördel Jämtland och länets kommuner som för sjätte året i rad korade ett länsvinnande företag och person.

–Vi har idel ädel vinnare i den här salen, påpekade landshövdingen i den stora festsalen vid lunchtid i går.

Sammanlagt åtta företag och lika många privatpersoner från länets kommuner har under fjolåret utsetts till kommunvinnare. Alla var på plats i går, men bara en i varje kategori kunde vinna potten som består av diplom, blommor, ära och en prischeck på 10000 kronor.

Bräcke kommun verkar förövrigt ha alldeles särdeles många trevliga människor. Förra året utsågs Ghaith ”Leffe” Kawar, restaurang Gourmé, till årets serviceperson. I år var det Jeanette Granquist, flyktingsamordnare i Bräcke, som kammade hem den ärofyllda titeln.

– Det känns ofattbart, säger hon till LT direkt efter prisutdelningen.

– Man blir rörd, jätteglad och chockad. Det känns som att man har gjort något bra och det är även bra för kommunen.

Årets serviceföretag blev Pressbyrån i centralstationen i Östersund med Christina och Royne Ellingsson som drivkrafter.

– Helt fantastiskt, säger Christina Ellingsson, spontant.

– Vi var nöjda med att bli nominerade och så vann vi. Det är en stor klapp på axeln, konstaterar Niklas Holmberg, en av de anställda.

Mer läsning

Annons