Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför backade Maths O Sundqvist från uppgörelsen med Carnegie

Det säger finansmannen Maths O Sundqvist i en intervju i TV 4:s Nyhetsmorgon på lördagen.

Annons


Maths O strävar efter att få till stånd en uppgörelse som innebär att han kan fortsätta driva sina företag i koncernen Skrindan. Hans kunnande efter en 38-årig uppbyggnad av koncernen måste tas tillvara, anser han. Det vinner både staten och företagandet i Norrland på, enligt Sundqvist.
Med honom som fortsatt ägare, istället för en Carnegielösning som enligt Sundqvist innebär ”en massa konsulter som ska flyga runt”, så har företagen i Skrindan mycket bättre förutsättningar att utvecklas.
Tidigare i veckan har det framkommit att det inträffade något i söndags som fick honom att backa från den uppmärksammade uppgörelsen med Carnegie och som ledde till att den sprack. Papperen låg klara att skrivas på i måndags.
Under TV-intervjun på lördagen fick han frågor om det här. Sundqvist hänvisar till att det inträffade en ”incident i söndags”. Den ledde till att han istället för att skriva på avtalet talade ut i DN på måndagen och i LT på tisdagen.
– Det jag fick reda på var att man skulle befästa mig ännu mer som en skurk. Det är jag inte. Jag vill göra rätt för mig och får jag bara chansen så gör jag det, säger Sundqvist i TV-intervjun.
Maths O Sundqvist upprepade att kassaflödet i hans företag, alltså vad som kommer in i företagen, är så pass bra att han klarar att betala tillbaka den personliga miljardskulden till Carnegie. Men han behöver mera tid.
Han spekulerar också i möjligheten att Carnegie har en annan agenda i den här frågan än vad som hittills framkommit, men att han inte förstår vad den agendan i så fall handlar om.
– Det kan vara att dom måste dölja andra misstag på det här sättet, enligt Sundqvist.

Mer läsning

Annons