Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Copperhills nye ägare bygger ut hotell i Östersund

/

Petter Stordalens köp av hotellet Copperhill i Åre medför att han också bygger ut konferensavdelningen på Clarion Hotel Grand i Östersund.

Annons

Tanken är att hotell Clarion ska ha den största och modernaste konferensavdelningen i Östersund.

– Er region är en framtidsregion för turism. Inom Choice säger vi att dåliga tider är goda tider för att tänka annorlunda. Nu vill vi satsa stort, då vi ser potential för en ökad marknad. Jag tror att vi med våra satsningar ska kunna locka ännu fler gäster till Jämtland, säger Petter A. Stordalen, i ett pressmeddelande.

Han är ägare och styrelseordförande i Choice Hotels som är Skandinaviens största hotellkedja där Clarion och numera Copperhill ingår.

Lokalerna i Östersund beräknas stå färdiga den 20 november. Konferensavdelningen byggs får 400 nya flexibla kvadratmeter och plats för ytterligare 150 konferensgäster.

Sedan försvaret och även Flextronics försvann från Östersund har hotellen märkt ett tapp av hotell- och konferensgäster.

– Det är klart vi har märkt av en förändrad marknad över de senaste åren. Det är och har varit en utmaning för oss liksom för övrig hotellnäring i stan. Jag ser ändå att vår satsning visar på en framtidstro och vilja att Östersund ska ha en stark besöksnäring, säger Bibbi Högbom, som är hotelldirektör på Clarion i Östersund.

 

Mer läsning

Annons