Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian återfunnen efter tsunamin

Christian Karlström, 24, som varit saknad efter den jordbävning och tsunami som härjade på Stilla havet i slutet av september är återfunnen, rapporterar Göteborgs-Posten och Aftonbladet.

– Det känns skönt, säger Christians mamma Catherine.

Annons

Sent på tisdagskvällen fick Göteborgs-Posten via en kustradiostation på Nya Zeeland besked från Joseph Marsters på Palmerston Island, skriver de på sin nätupplaga:
"S/V Marionet was here Saturday, Oct 3rd and departed for Tonga yesterday, oct 5th. Christian, Catherine & Garrard are all well", löd beskedet.
De två svenskarna Catherine Donoso och Christian Karlström var då på väg mot Tonga. När tsunamin slog till var deras båt ute på havet på väg mellan Morea, norr om Tahiti i riktning mot Palmerton i de yttersta bandet av Cooköarna.

Svenska UD har ännu inte fått uppgifterna bekräftade men rapporterar att de håller på att undersöka saken. Inte heller Christians mamma har hört något från Christian än.
– Jag har inte fått något bekräftat på något vis än. Men jag tror på det här det stämmer med deras resplan, säger hon till LT.

Mer läsning

Annons