Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggföretag kan rädda hotat Genetech

Efter ett borgenärssammanträde för företaget Genetech som hölls i går stod det klart att byggföretaget Attacus avser att köpa det konkurshotade Genetech.

Annons

Företaget Genetech, som tillverkar anläggningar för reservkraft, har haft en mycket osäker framtid de senaste veckorna. Stora skulder på drygt 28 miljoner kronor har gjort att Genetech hotas av konkurs.

– Attacus har lämnat en avsiktsförklaring att de tänker förvärva Genetech, säger advokat Tom Pripp som är rekonstruktör för Genetech.

Om avsiktsförklaringen går igenom och ett köp blir verklighet så kan borgenärerna lämna in en begäran om ackord och då få tillbaka delar av eller hela sina fodringar.

– Jag tror det är en affär som är bra för båda parter, säger Tom Pripp. Om det går igenom så tror jag det är positivt för de anställda i Genetech.

Det finns i nuläget inga andra intresserade köpare av bolaget enligt rekonstruktören. Om inte avsiktsförklaringen går igenom är det alltså stor risk att företaget försätts i konkurs.

– Jag har goda förhoppningar om att det ska genomföras, säger Tom Pripp. Det är positivt att vi kommit så här långt på bara tre veckor.

Tidsfristen för avsiktsförklaringen löper ut på fredag.

Mer läsning

Annons