Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksbiträde avslöjade snattare

Ett butiksbiträde observerade att en kvinna gömde vissa matvaror under kläder som hon hade i kundvagnen. När hon gick till kassan betalade hon bara för de varor som hon lagt ovanpå kläderna.

Annons

Butiksbiträdet hade under en längre tid observerat kvinnan när hon och hennes barn var och handlade på Coop forum i Lillänge. I butiksvagnen hade kvinnan lagt sina kläder. Butiksbiträdet såg att kvinnan lade vissa varor under kläderna och andra varor ovanpå. I kassan betalade kvinnan bara för de varor hon lagt ovanpå kläderna medan hennes dotter passerade kassalinjen med kundvagnen.
När kvinnan kommit tio meter från kassorna stoppade butiksbiträdet dem. Kvinnan hävdar att hon glömt betala varorna och att en del av dem var köpt på andra affärer.
Nu har kvinnan dömts till 110 dagsböter á 50 kronor, för snatteri. Hon hade sammanlagt snattat för nästan 500 kronor i butiken.
Det faktum att hennes minderåriga dotter var den som körde vagnen med varorna förbi kassorna spelar ingen roll menar tingsrätten. Kvinnan ses ändå som gärningsman eftersom att hon var den som valde att lägga varorna i vagnen och att inte betala för dem.

Mer läsning

Annons