Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Brunflo behöver nattvandrare"

– Det behövs nattvandrare i Brunflo.
Det säger Thomas Rönning, som arbetar med nattvandring inom Östersunds kommun.

Annons
Det tar han också upp under informationsmötena i Brunflo.
– Det verkar finnas två personer i Brunflo som brukar vare ute om kvällarna, men det är bara de, och de åker runt i bil. Det finns ingen större organisation runt det, säger han.
– Många vittnar om förändrade attityder bland ungdomar i Brunflo. KR-trafik har problem med att man skär sönder säten i bussarna, elever hotar varandra på skolan och det eldas på macken, säger Thomas Rönning.
Han är övertygad om en större grupp som tar tag i nattvandringen i Brunflo är ett bra sätt att bemöta buset.
– Ungdomar känner igen oss eftersom vi ser lika ut (genom jackorna som alla nattvandrare bär). De vet att vi inte är "farliga" och att vi inte är polisen.
Han är också övertygad om att om vuxna finns där ungdomar är så blir det lättare för de yngre att stå emot påtryckningar från de äldre ungdomarna som vill ha med dem på olika saker.
Nattvandrarna i Östersunds kommun har funnits i flera år men nu har de bytt jackor från de gula till röda. Det handlar om att organisationen i Östersunds kommun för cirka en och en halv månad sedan, gått in i nätverket nattvandring.nu.
– Det är ingen stor skillnad mot för tidigare, men vi får bättre möjligheter med att gå med information till våra grupper och vi kan till exempel ha utbildningar som det efterfrågas, säger Thomas Rönning.

Mer läsning

Annons