Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brukar du klä upp dig på fredagarna?

/
  • Andreas Kvemo måste bära uniform i tjänsten. Inte ens om det är varm ute får han byta ut sin långärmade tröja mot en t-shirt. Men han har andra sätt än att klä upp sig för att fira att det är fredag.– Redan på torsdagskvällen ser jag till att raka huvudet och kamma skägget, säger han.
  • Mari Englsperger arbetar  i klädbutik och klär upp sig lite varje dag. Därför blir det inget extra snyggt bara för att det är fredag.– Det blir sällan skillnad mellan fredagar och de övriga vardagarna, säger hon och tillägger:– Men överlag tror jag att man mår bra av att klä upp sig lite extra då och då.
  • Det händer att Josefin Liljedal och Mimmi Nenonen sätter på sig en kjol eller en fin topp på fredagarna.– Det är roligt att i bland få välja snyggare och poppigare kläder även till vardags, säger Josefin.– Och det känns liksom lite mer värt det när det är fredag, tillägger Mimmi.
  • Niklas Söderberg (andra från höger) arbetar som snickare och kan inte sätta på sig andra kläder än sina arbetskläder på jobbtid eftersom det skulle vara mycket opraktiskt. Hans kamrater Niklas Eskelsson, Jonas Paulsson och Murat Sutcu har heller ingen tradition i att sätta på sig skjorta eller slips bara för att det är fredag.– Det blir snarare något snyggt på kvällarna om man går ut på krogen med någon polare, säger de.
  • Ina Viking jobbar som telefonist och tycker att det på dagtid är klädernas komfort som är det viktigaste – trots att det är fredag.– Det blir aldrig något extra fint på arbetstid, då är det ju  i alla fall ingen som ser mig, säger hon.

Annons

Mer läsning

Annons