Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister på föräldrakooperativ ska åtgärdas

Arbetsmiljöverket kräver att tre föräldrakooperativ i Östersund åtgärdar brister i arbetsmiljön.
Under 2008 genomförde Arbetsmiljöverket en tillsyn av fristående skolor. Vid denna fann verket brister på tre föräldrakooperativ i Östersunds kommun.

Annons
Det är föräldrakooperativet Trollmax i Tandsbyn som åläggs att i egenskap av arbetsgivare sätta sig in i de regler och lagar som gäller för arbetsmiljö. Dessutom ska föräldrakooperativet skapa rutiner och checklista för första hjälpen och krisstöd.
Föräldrakooperativet Tummelisa i Östersund blir tvungna att konstruera om sitt skötbord så att det blir ergonomiskt utformat, bland annat behövs en stege så att de lite större barnen kan klättra upp på skötbordet själva.
På föräldrakooperativet Bikupan i Östersund måste de ansvariga för den ekonomiska föreningen se till så att ansvaret för arbetsmiljöarbetet fördelas. Uppgiftsfördelningen måste också dokumenteras skriftligt. Även Bikupan måste ta fram skriftliga rutiner för första hjälpen och krisstöd. Dessutom saknar förskolan rutiner för hur personalen ska agera i händelse av hot eller våld. Skötborden måste också konstrueras om så att personalen kan utföra blöjbyten och ändå ha en bra arbetsställning.
Alla tre föräldrakooperativen ska senast i början av januari svara Arbetsmiljöverket och redovisa vilka åtgärder som genomförts.

Mer läsning

Annons