Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brände sin sambo med strykjärn

En man från länet åtalas för grov kvinnofridskränkning efter att han under flera år rått och bestialiskt misshandlat sin sambo. Mannen är bland annat misstänkt för att ha brutit av kvinnans ringfinger och för att ha bränt henne med strykjärn.

Annons

En man i 50-årsåldern åtalas för grov kvinnofridskränkning. Mannen är misstänkt för att ha kränkt den kvinna han levt ihop med i drygt fem år. Åklagaren räknar upp 14 händelser i gärningsbeskrivningen där mannen på olika sätt kränkt och skadat kvinnan. Mannen är misstänkt för att vid flera tillfällen ha slagit kvinnan. Vid ett tillfälle har mannen enligt åklagaren orsakat kvinnan smärta, ömhet, tandskada och blånad genom att skalla henne och sedan slänga henne i badkaret och spola kallt vatten på henne.

Vid ett tillfälle i höstas har mannen enligt åtalet knuffat omkull kvinnan, hållit fast henne och bränt henne med ett strykjärn mot bland halsen och underbenet.

Samma dag som mannen greps av polis har han enligt åtalet brutit av kvinnans ringfinger genom att böja fingret bakåt mot handryggen, dessutom kastade han kvinnan i golvet och slog henne. Efter misshandeln viftade mannen med en bordskniv framför kvinnan och sa att han skulle döda henne.

Åklagaren menar att var och en av gärningarna har utgjort led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och haft som syfte att allvarligt skada kvinnans självkänsla.

Mer läsning

Annons