Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand härjade i nystartat företag

/
  • Kjell Blom och Alf Carlsson hann bara ha sitt nystartade företag några månader innan branden i förra veckan.
  • Sanerarna Olle Öhlund och Fredrik Ryrland har mellan fyra och sex veckors jobb framför sig.  Foto: Jan Andersson
  • Här i ett förråd i verkstaden startade branden. Polisen tror att anledningen är ett elfel.Verktygslådan vittnar om hög värme vid branden.

Några månader hann Kjell Blom och Alf Karlsson från Östersund driva sitt företag Lugnviks Rep och Mek. I förra veckan eldhärjades företaget och nu återstår en tuff period med sanering och återuppbyggnad innan man åter kan öppna sin verkstad.

Annons

– Det är bara att bita ihop och komma igen, säger Kjell Blom. Visserligen förlorar vi många 100.000-tals kronor på alla verktyg och den inredning som försvann i lågorna och alla jobb som vi får säga nej till, men nu får vi se till att satsa ännu hårdare när verkstaden blir återuppbyggd igen framåt hösten.

Det var i onsdags kväll i förra veckan som larmet om branden kom vid halv sjutiden. På dagen hade verksamheten pågått som vanligt i den 500 kvadratmeter stora verkstaden som har inriktat sig på reparationer av containrar.

Branden hade startat i ett förråd till verkstaden och det mesta i lokalerna blev helt förstört. Polisen tror att ett elfel kan vara anledningen till branden.

– Vi tycker ändå att det var tur i oturen att branden skedde en årstid när det går att stå ute och jobba. Vintertid hade det varit betydligt värre.

Nu har saneringen efter branden satt igång och Olle Öhlund och Fredrik Ryrland från Östersund som jobbar som sanerare tror att de har mellan fyra till sex veckors jobb framför sig innan de blir klara. Sedan ska verkstaden byggas upp igen från grunden.

– Jag tycker synd om grabbarna, säger Bengt Karlsson, som äger de eldhärjade lokalerna. För min egen del har jag försäkringar som täcker förlusten, men det kommer att ta några månader innan Kjell och Alf kan börja med sin verksamhet igen.

Trots branden så tycker de nya företagarna att de går en ljus framtid till mötes.

– Förutom mekanikerjobbet så jobbar vi även med bergskross och grus så jobb saknar vi inte, säger Kjell Blom och Alf Karlsson.

Mer läsning

Annons