Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start för Östersundsflyg trots inställda avgångar

Starten för nya bolaget Östersundsflyg grumlas något av två inställda flygturer och en försenad i veckan. Verksamhetschefen Magnus tycker ändå att det ser riktigt positivt ut hittills.

Annons

Problemen uppkom på tisdagskvällen när flighten från Bromma försenades med drygt tre timmar och i går ställdes två flygningar på sträckan in.

– När det händer såna där tråkiga saker är en avgörande sak hur vi hanterar det för kunderna. Och vi har fått iväg alla resenärer, säger Magnus Trense

Östersundsflyg anlitar Golden Air i Trollhättan, som trafikerar linjen med sina flygplan och har liknande avtal i andra städer med lokala ägare.

Med fyra turer fram och tillbaks, de flesta dagar i veckan, har det hittills blivit närmare 90 avgångar på sträckan Åre/Östersund-Bromma sedan mitten av augusti. Verksamheten följer planeringssiffrorna bra, enligt Magnus Trense. Det brukar vara ganska lugnt i augusti och tar fart i september.

– Vi har flighter som gått fulla och vi har flighter som det varit färre passagerare på, säger han.

Är det några fördelar med att Östersundflyg etableras under lågkonjunktur?

– Absolut. Vi kallar oss prispressare och folk har fortfarande behov av att transporteras och kanske i än högre grad nu. För att få hjulen att snurra igen behövs rörelse inte bara i ekonomin utan med personer. Har vi rätt priser på biljetterna kan vi åstadkomma det, säger Magnus Trense.

Han påminner om att bolagets delägare har regionens utveckling i fokus och de vill att det totala resandet ska öka. Att konkurrenten SAS sänker priserna ses inte som negativt.

– Det tycker vi är kanon. Det bidrar till att uppfylla den här visionen. Det här är en långsiktig satsning. Det finns sex liknande bolag med lokala delägare som har sett den totala vinsten regionalt även om flygbolagen inte generat vad man velat under perioder när det varit tufft, konstaterar Magnus Trense.

Mer läsning

Annons