Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadstjuvar fick fängelse

Två män döms till fängelse för fyra bostadsinbrott i länet och två i Ånge.

Annons

Det var under två dagar i november som männen gjorde inbrottsräden i länet. Männen döms för bostadsinbrott i Hallen , Sveg, Svenstavik, Ås och Ånge.

Männen greps i frihamnen i Stockholm den 4 november. Då hade de stöldgods i bilen som sedan visade sig komma från de olika bostadsinbrotten.

Männens förklaring är att de hittat delar av godset och att de köpt en del vid en vägkrog.

Båda uppger att de vistats i Sverige för att söka jobb. Att de varit in i de olika bostäderna med förfrågningar om arbete använder männen som förklaring till det faktum att deras DNA och fingeravtryck har kunnat säkras i de inbrottsdrabbade bostäderna.

Deras bil har också iakttagits vid några av brottsplatserna.

Samtliga brott har gått till på liknande sätt och gärningsmännen har tagit sig in i bostäderna genom att borra upp låskolven.

Båda nekar till att de begått inbrotten. Men tingsrätten menar att det finns mycket som knyter dem till brotten och de har agerat mycket förslaget och systematiskt vilket leder till att männen döms för grov stöld.

Den yngre av männen som vid brotten var 20 år ett fyra månader kortare straff än sin 17 år äldre kumpan.

Männen får ett år och fyra månaders fängelse respektive ett år och åtta månader.

Männen utvisas också från Sverige och får inte återvända inom fem år.

Tingsrätten bedömer att det finns risk att männen fortsätter brottsligheten och att de inte har någon anknytning till Sverige.

Mer läsning

Annons