Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsområdet Brittsbo påbörjat

/
  • Avverkningen i området som planeras bli ett nytt bostadsområde, Brittsbo, har börjat. Planingenjören hoppas att detaljplanen kan vara klart för utställning före jul. Marken är knölig, kuperad och har mycket skog. Tanken är att kommunen ska grovschakta tomterna innan de går till försäljning.    Foto: Henrik Flygare
  • Avverkningen i området som planeras bli ett nytt bostadsområde, Brittsbo, har börjat. Planingenjören hoppas att detaljplanen kan vara klart för utställning före jul.Marken är knölig, kuperad och har mycket skog. Tanken är att kommunen ska grovschakta tomterna innan de går till försäljning.Foto: Henrik Flygare
  • Foto: Henrik Flygare

Nu har avverkningsarbetet påbörjats för det nya bostadsområdet Brittsbo, mellan Lugnvik och Ås.

Annons

Planen för det nya området har varit ute på samråd. Nu ska det revideras och göras klart för att ställas ut.

– Eftersom att det är kommunen som äger marken kan vi göra avverkningen redan nu. Området är väldigt kuperat och det är mycket skog där.

– Vi behöver avverka för att vi ska kunna göra mätningar för att kunna planera vägar, säger Emma Ödeen, planingenjör vid Östersunds kommun.

Hennes förhoppning är att kommunen ska kunna fatta beslut om utställning i november och att planen för området kan ställas ut före jul.

Det har inte kommit in så många yttranden under tiden planen varit på samråd. Och det var inte några anmärkningsvärda kommentarer i yttranden berättar Emma Ödeen.

Det är en av anledningarna till att skogsavverkningen sker redan nu.

En annan anledning till att arbetet drivs på är att det är bra att gräva för vatten och avlopp när det ännu är frost i marken.

– Det kanske kan göras till våren, säger Emma Ödeen.

Mer läsning

Annons