Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder på Stadsdel Norr – fortfarande aktuellt

Östersundsbostäder och Fältjägaren fastigheter planerar att bygga hyreslägenheter på Stadsdel norr.
– Jag tycker att vi har kommit väldigt långt i diskussionerna, säger Daniel Kindberg, vd på Fältjägaren fastigheter AB.

Annons

När finanskrisen slog till i höstas stoppades alla byggplaner på Stadsdel Norr. Planerna finns, men verkar inte realiseras så som det var tänkt från början.

Byggföretaget Peab – som äger hälften av Stadsdel Norr – har exempelvis sagt att de vill lägga byggplanerna på is tills företaget sett hur den finansiella oron utvecklas.

Kommunägda fastighetsbolaget Östersundsbostäder har nu gettt sig in i bostadsbyggartankar på Stadsdel Norr och har bland annat diskuterat med vd:n för Fältjägaren Fastigheter, Daniel Kindberg.

– Jag för en dialog med Kindberg och det gäller att komma överens.

– Det är ju Fältjägaren som äger marken och det gäller att komma överens med dem så att det blir genomförbart, säger Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder.

Daniel Kindberg:

– Vi har en konstruktiv diskussion om olika projekt och samarbetsformer och tittar på möjligheter att få till lägenheter i olika former, bekräftar han.

Är ni nära en lösning?

– Nära är väldigt subjektivt, men jag tycker att vi har kommit väldigt långt. Vi har ett väldigt bra samarbetsklimat och det känns jättepositivt. Vi borde absolut komma till produktion i olika konstellationer.

Ni för alltså inte bara diskussioner med Östersundsbostäder?

– Nej, vi har diskussioner med flera. Men det finns inga motsatsförhållanden att vi diskuterar med flera. Det är för att få till en mångsidig produktion av bostäder.

Luften som gick ur vid finanskrisen, är den på väg att komma tillbaka?

– Jag vill inte säga att luften gick ur. Däremot blev det en inbromsning i finansieringen av projekten. Men planeringen har inte tagit stryk av det. Vi har fortsatt att planerat, tittat på olika produktionsmetoder och utformningar. På det viset tror jag vi får bättre produkter för kunderna.

Kommer det i gång något bostadsbygge på Stadsdel norr under året?

– Ja, det tror jag.

Mer läsning

Annons