Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåslampa för fokus på kvinnofrågor

/
  • Centerkvinnornas 75-årsjubileum firades i Vinterträdgården på Folkets hus i Östersund. Elin Ek var en av de föreläsare som bjudits in.  Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Att vara en blåslampa för ett större fokus på kvinnofrågor. Så vill den organisationen Centerkvinnorna se på sig själva. I helgen firade de 75-årsjubileum i Östersund.

Annons
Bogna Wojtkiewicz Adolfsson är ordförande för den politiska organisationen Centerkvinnorna i Jämtland. Hon anser att organisationen haft en viktig roll i det Svenska samhället under de 75 år den funnits.
– Vi jobbar med alla sorters kvinnofrågor och är dessutom en politisk organisation. Det gör att vi lättare kan påverka och kommer närmare där besluten fattas, säger hon.
Bogna understryker flera gånger att Centerkvinnor inte bara driver frågor som är viktiga för kvinnor som tillhör partiet.
– Vi har tagit ett steg till och lyfter alla frågor som är viktiga för alla kvinnor. Vi försöker vara som en port där alla frågor kan tas in. Vårt syfte är att hjälpa kvinnor, att lyfta dem och stärka dem på olika sätt. Att lyssna på vad de behöver.
Bogna säger att en organisation som Centerkvinnor kommer att vara viktig även i framtiden trots att kvinnor i många avseenden fått en bättre ställning i samhället de senaste 75 åren.
– Vårt samhälle är fortfarande ojämställt och det är mycket kvar att göra. Vi vill vara en ständig blåslampa och se till att de här frågorna inte glöms bort.
Centerkvinnorna i Jämtlands län har 500 medlemmar varav ett 20-tal är män. Organisationen har cirka 22000 medlemmar i hela landet.

Mer läsning

Annons