Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigt med butikslokal i Östersund

/

Hyresnivåerna för affärslokaler i Östersund är lägre än i andra Norrlandsstäder.

Det visar en färsk undersökning.

Annons

Branschtidningen Lokalguiden riks har undersökt företagslokalshyror i de fem Norrlandsstäderna Gävle, Luleå, Sundsvall, Umeå och Östersund.

Undersökningen visar att Östersund har lägre hyror än de andra städerna för både kontorslokaler, butikslokaler och industrilokaler. Men det finns stora skillnader lokalt.

Hyresnivåer på lokalerna delas upp i A-, B- och C-lägen.

Ett A-läge är en lokal som ligger centralt och är det mest attraktiva. C-lägen är lokaler som ligger längre bort från centrum och har lägre nivåer på hyran. B-lägen är mittemellan.

Enligt Lokalguiden riks så betingar en butikslokal med A-läge i Östersund en årshyra från 1 300 kronor ända upp till 2 700 kronor per kvadratmeter.

Sundsvall har ungefär samma butikshyror i sitt centrum som Östersund. Medan både Luleå, Gävle och Umeå har betydligt högre hyror.

Värst är Gävle där en butikslokal kan ha en årshyra på upp till 4 000 kronor per kvadratmeter.

Men snart kan både Umeå och Luleå vara uppe i samma nivåer.

Umeå präglas av tillväxt och många satsningar. Både på infrastrukturområdet och byggnader i centrum.

Luleå är navet för den svenska gruvindustrin som fortsätter att gå för högtryck och även lockar till sig annan industri. Något som driver upp efterfrågan på lokaler.

Även i Östersund så är den kommersiella hyresmarknaden under tillväxt anser Lokalguiden riks. Framförallt gäller det butikslokaler. Ett antal nya fastighetsägare har på allvar börjat etablera sig. Bland annat danska TK Development och Norrlandspojkarna. Dessutom finns det, som LT tidigare berättat, planerade utbyggnader och förändringar för både Lillänge och city.

Mer läsning

Annons