Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister struntade i 30 km/h vid dagis

/
  • Vid förskolan där bussen befinner sig på Bergsgatan körde många för fort. Med gula västar sjönk hastigheterna väsentligt. Lars-Göran Sundeqvist mäter och Stigbjörn Sundell noterar.
  • När Stigbjörn Sundell och hans kompisar mätte hastigheterna på några vägsträckor i Östersund noterades åtskilliga fortkörare.

Motormännen kontrollerade hastigheter på olika platser i Östersundsområdet i går. Värst var det utanför dagiset vid Bergsgatan på Frösön.

Annons

– Sorligt, sammanfattar Stigbjörn Sundell bilisternas efterlevnad av hastighetsbegränsningen 30 km/h utanför Bergets förskola.

Mätningarna under cirka en timme visade att alldeles för många bilister körde för fort utanför förskolan på Bergsgatan.

– Tyvärr var det lite för många bussar och firmabilar också. Snabbast körde en kvinna med 69 kilometer i timmen, säger Stigbjörn Sundell, en av tre från Motormännen som synade hastigheterna.

En lasermätare användes för mätningarna och varje plats besöktes två gånger. Vid första mätningen var Motormännens representanter dolda för bilisterna.

Andra mätningen genomfördes när de var synliga med gula västar och då sjönk hastigheterna väsentligt.

Kampanjen genomförs som ett sätt att driva på frågan om fler synliga trafikpoliser. Det är enligt Motormännen bästa sättet att få säkrare trafikförhållanden.

Längre fram kommer man att titta närmare på övergångsställen och trafikbeteenden utanför skolor. Resultaten sammanställs centralt.

Mer läsning

Annons