Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist beskjuten på Körfältet

/
  • Skottlossningen fortsätter på Körfältet. Under allhelgonahelgen uppges en bil ha blivit beskjuten och ytterligare en bil fått en bakruta sönderskjuten.  Foto: Håkan Luthman

Ytterligare skott misstänks ha avlossats på Körfältet i går kväll. En bilist tror sig ha blivit beskjuten när han kört bil längs Stuguvägen. Polisen ska nu utreda händelsen.

Annons

Det var i alltså i går kväll som bilisten kom körande i sin bil längs Stuguvägen när det plötsligt small till i fordonet. Mannen misstänker att någon avlossade ett skott mot bilen och larmade därför polisen.
– Vi håller på att göra en platsundersökning och ska gå vidare med det här och titta på bilen, säger vakthavande polisbefäl Peter Borg till LT efter händelsen.
De eventuella skotten mot bilen är bara den sista händelsen i en lång rad incidenter i området kring Körfältet den senaste veckan.
En buss som färdades längs sin rutt på Körfältet i tisdags kväll blev beskjuten och några av bussens rutor krossades. Ett antal fastigheter har också fått sina fönster sönderskjutna den senaste veckan, bland annat en förskola och ett asylboende. Busskurer har blivit vandaliserade genom beskjutning och natten mot torsdag drabbades en däcksfirma och ett äldreboende.
Polisen tog under torsdagen en pojke i övre tonåren för förhör kring händelserna men mannen släpptes senare. Även ett vapen som kan ha kopplingar till händelserna togs i beslag av polisen.

Mer läsning

Annons