Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: LT prisas för sina ettor

/
  • Glada vinnare. Två av LT:s nattchefer, Agne Svärd och Catarina Montell, var hjärnorna bakom de vinnande förstasidorna i designtävlingen European Newspaper Award. ”Hedrande för personalen att LT vinner för fjärde året i rad på fyra försök, extra hedrande att vi lyckas vinna med förstasidan”, säger chefredaktören Lennart Mattsson. Foto: Henrik flygare
  • LT 11 mars, 2009
  • LT 6 maj, 2009
  • LT 3 augusti, 2009

Länstidningen är återigen vinnare i den stora Europeiska tävlingen i tidningsformgivning.

Annons

Med tre förstsidor vann LT klassen Förstasidor för lokaltidningar, när den årliga tävlingen European Newspaper Award avgjordes.

En stor bärande bild på varje sida lyfter fram budskapen och tillsammans med välformulerade rubriker får sidorna den vinnande tyngden.

– Mycket bra och framför allt hedrande för personalen att LT vinner för fjärde året i rad. Det är också fjärde gången tidningen deltar i tävlingen, säger LT:s chefredaktör Lennart Mattsson. Förstasidan är tidningens ansikte utåt och att vi lyckas där är extra hedrande.

Senaste året har vissa förändringar gjorts i utformningen av LT:s förstasida.

– Det här är ett kvitto på att vi gör en bra tidning från första till sista sidan vilket avspeglas i att LT genom åren vunnit priser även i andra kategorier, säger Lennart Mattsson.

De vinnande sidorna har gjorts av Catarina Montell och Agne Svärd i deras funktion som nattchefer; tidningsvärldens anonyma dirigenter som förfogar över samtliga artiklar och bilder på kvällspassen.

– Sidorna var roliga att jobba fram. Förstasidan från Yran är jag mest stolt över och det fanns så många bra bilder att välja mellan, säger Catarina Montell.

– Den grundmall vi jobbade fram för ett år sedan fungerar bra i vardagen och väcker uppmärksamhet när den kryddas med så här bra bilder och händelser. Det känns verkligen roligt, säger Agne Svärd.

063-15 55 07 lennart.ohd@ltz.se

Mer läsning

Annons