Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betong räddar lägenheterna

/

En kran med en gripklo har börjat bryta igenom taket för att göra det möjligt för räddningstjänstens personal att komma åt brandhärdar under taket.

Annons

– Spridningen av branden har börjat på en balkong i ena kanten av byggnaden på översta våningen. Men orsaken vet vi inte det ska utredas, säger Tomas Fredriksson, räddningsledare.

Han berättar att räddningstjänsten ryckte ut till samma lägenhet i natt på grund av en sängbrand. Efter släckningen användes värmekameror för att skanna av lägenheten för att försäkra sig om att det inte pyrde någonstans. Värmekamerorna gav inget utslag, berättar Tomas Fredriksson.

I samband med den första branden fördes en kvinna till sjukhus efter att hon dragit i sig rök.

När LT:s reporter pratar med Tomas Fredriksson strax före klockan 10.00 är branden är inte under kontroll. Men inga lägenheter har brandhärjats ännu, det är bara under taket det brinner. Anledningen till att elden inte spridit sig är att det är ett bjälklag av betong som hindrar elden att tränga ned i lägenheterna.

Lennart Öhd, LT:s reporter på plats berättar:

– Jag ser sex-sju brandbilar som omringat huset. Det ryker från hela huslängan men framför allt över ett par lägenheter slår det upp lågor, säger han.

Huset som brinner ägs av Östersundsbostäder och det är sex lägenheter i vardera trappuppgång och sammanlagt tre trappuppgångar.

– Enligt Östersundsbostäders personal arbetar de för att ställa i ordning en lokal i närheten för de evakuerade som har lägenheter i huset, säger Lennart Öhd.

Mer läsning

Annons