Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut av släppa mordmisstänkt överklagas

Beslutet att en 48-årig norrman, som misstänks för mord på Östersunds camping, ska vara på fri fot överklagas till hovrätten.

Annons

Häktningsfrågan finns med i åklagare Stig Andersons överklagan som i dag lämnas in till hovrätten i Sundsvall.

Tingsrätten i Östersund har kommit fram till att det inte finns tillräckliga skäl att häkta mannen för mord alternativt dråp. För ett par veckor sedan beslutades att han får fortsätta att vara på fri fot.

48-åringen bodde tillsammans med sin flickvän på Östersunds camping våren 2007. Hon hittades död i ett uthyrningshus. Mannen anklagas för att ha förgiftat kvinnan med läkemedel, skurit henne i underlivet och fördröjt räddningsinsatsen.

Åtal för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död väcktes vid jultid förra året.

I det skedet var han redan frigiven av Östersunds tingsrätt. Det skedde vid en häktningsförhandling i maj 2008. Innan frisläppandet hade 48-åringen varit häktad i närmare ett år.

Sedan viss ny medicinsk bevisning dragits i tingsrätten bedömdes inte dödsorsaken som solklar. Mannen var inte längre misstänkt för mord. Misstankarna nådde up till grov misshandel och vållande till annans död. Därför fanns det inte skäl att hålla honom häktad.

48-åringen har vägrat infinna sig till ny häktningsförhandling så länge åklagaren hävdar att han ska ställas inför rätta misstänkt för mord. När han utlämnades från Norge var det för en lägre brottsmisstanke.

Mer läsning

Annons