Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked i dag: Frösö LVM-hem läggs ner

Nu är det definitivt. Statens institutionsstyrelse skrev i dag under de dokument som definitivt skickar LVM-hemmet på Frösön i graven.

Annons

Knappt 40 fast anställda sägs upp från och med den 1 juli. Tio personer får jobba kvar ytterligare en tid men kommer även de att sägas upp framöver. Därutöver drabbas ungefär 30 personer som arbetar som vikarier på Frösö LVM-hem.

– Det här känns mycket tungt för oss som jobbar här, säger Kjell Midbjer, ordförande SEKO Mellannorrland, efter gårdagens definitiva besked att hemmet läggs ner.

Han, och många andra, har de senaste veckorna kämpat hårt för att få Statens institutionsstyrelse att ändra sina planer att lägga ner LVM-hemmet.

– Vi har prövat alla tänkbara medel för att förhindra det här men inget har hjälpt. De har haft väldigt bråttom med det här. Men de har kommit fram till att det är mest ekonomiskt gynnsamt att lägga ner Frösön.

Kjell Midbjer tycker att det är synd att myndigheten inte tagit någon hänsyn till den regionala arbetsmarknaden.

– Det känns som om den här regionen blir lurad på jobb hela tiden, säger han och berättar att de flesta större LVM-hem ligger i Mälardalen.

– Vi har fått förtur att söka jobb på andra institutioner men vem har möjlighet att ta ett sådant jobb när de närmaste ligger 40-45 mil härifrån, frågar han sig.

Även om dagens besked var dystert så vill Kjell Midbjer ändå ge en eloge till alla som har hjälpt till och kämpat för att hemmet skulle få finnas kvar.

– Länets politiker, oavsett parti, har verkligen lagt manken till för att försöka påverka och det ska de ha en eloge för.

 

 

Mer läsning

Annons